Skip to main content

Vores aktiviteter

Hvad kan man lave på Fritidscenter Sofiendal?

Her kan du læse om de mange spændende aktiviteter, som vi tilbyder på Fritidscenter Sofiendal. Udover at fange børnene og de unges interesser er målet for aktiviteterne at fremme børn og unges trivsel og udvikling. Der er fokus på venskaber, fællesskab, fysisk og mental sundhed, kompetenceudvikling og livsmestring.

Sport

Sport

Sport og bevægelse er vigtigt for børn og unges sundhed og trivsel, derfor tilbyder vi selvfølgelig også forskellige sportsaktiviteter på Fritidscenter Sofiendal. Sportsaktiviteter bidrager til børn og unges fysiske og sociale udvikling. Børn og unges livsstil, selvværd og trivsel styrkes gennem sport og bevægelse. Gennem sporten får de mulighed for at udvikle deres kompetencer og indgå i sociale fællesskaber på tværs af alder, køn og niveau. 

Vi tilbyder et stort udvalg af sportslige og fysiske aktiviteter for at favne så bredt og være så inkluderende som muligt. I udbuddet af aktiviteter har vi børnenes og de unges interesser for øje, samtidig med at vi også forsøger introducere dem for nye og anderledes sportslige aktiviteter, som både udfordrer og udvikler.

Aktiviteterne er blandt andet:

  • Svømning
  • Fodbold
  • Bordtennis
  • Pokémon Go
  • Springgymnastik
  • Basket
  • Forskellige lege
poolbord
fodbold i nettet
svømmehal

Kreativt værksted

Kreativt værksted

I Fritidscenter Sofiendals kreative værksted har børn og unge mulighed for at dyrke deres kreative interesser. Der laves alt fra farvestrålende malerier og skulpturer til chikke smykker og modedesign – kun fantasien sætter grænser. Den hyggelige og kreative atmosfære giver plads til ro og fordybelse. Ved at deltage i kreative aktiviteter udvikler børn og unge deres opfindsomhed og styrker deres kreative og innovative kompetencer. De kreative aktiviteter kan også fungere som en form for mindfulness og give børn og unge en pause fra en ellers travl hverdag.

Street

Street

Lige udenfor vores lokaler i Multihuset ligger der fire super fede bmxbaner og en stor skaterbane, som indbyder til masser af sjov og leg for både børn og unge. Vi har bmxcykler, løbehjul, rulleskøjter og alt udstyret dertil, så børnene og de unge kan lære fede tricks, være fysisk aktive og ikke mindst få nogle gode stunder sammen. Vi står selvfølgelig altid klar med en hjælpende hånd til at guide og skabe trygge rammer for børnene og de unge. Streetaktiviteterne kan være med til at give børn og unge succesoplevelser, styrke deres tro på sig selv samt skabe nye venskaber.

Kaniner

Kaniner

I Fritidscenter Sofiendal har vi to søde kaniner, som børnene kan være med til at passe. Samværet med dyr giver børn ekstra nærvær og bidrager til deres sanseoplevelser, indsigt og læring. Ved at være med til at passe dyrene lærer børnene at drage omsorg og tage ansvar. De lærer om dyrenes liv og adfærd, blandt andet hvordan man omgås og aflæser dem. Denne viden kan delvist overføres til forholdet mellem mennesker og være med til at styrke børnenes evne til at danne relationer. Derudover kan børnene være fælles om pasningen og plejen af dyrene og derigennem udvikle deres evner til at samarbejde. Dyrene kan give anledning til en masse spændende samtaler og skabe åbning for gode dialoger mellem barn og voksen, idet dyrene kan fungere som ‘det fælles tredje’. Ikke mindst kan dyrene give børnene ro, tryghed og nærvær.

E-sport og gaming

E-sport og gaming

På Fritidscenter Sofiendal har børnene og de unge rig mulighed for at dyrke deres interesse for e-sport og gaming. Vi har både gamercomputere, Playstation og Wii klar til børn og unges episke virtuelle oplevelser. Undersøgelser viser at e-sport kan have en positiv effekt på børn og unge. E-sporten kan blandt andet styrke børn og unges indlæring, kreativitet, strategiske tænkning og samarbejdsevner. Det er både børn og unges evner til at løse komplekse problemstillinger, til at finde kreative løsninger og til at være en god holdspiller, der kommer på spil i e-sporten. 

På Fritidscenter Sofiendal er e-sport og gaming ikke bare en stillesiddende aktivitet – vi kombinerer e-sport- og gamingaktiviteterne med fysisk aktivitet, for en god e-sportsatlet er både i god form fysisk og mentalt. Hvis du vil vide mere om e-sport og gaming på Fritidscenter Sofiendal, kan du læse med her.

Vi tilbyder et bredt udvalg af underholdende spil, eksempelvis:

  • Overwatch
  • CS
  • Fifa
  • Pokémon Go
  • Fortnite
  • Roblox

Pigebobler

Pigebobler

Hver anden fredag afholdes der ‘Pigebobler’, som er et arrangement for pigerne i fritidsklubben. Spændende temaer og sjove aktiviteter sætter rammerne for nogle gode og hyggelige timer med fællesskabet i fokus. Arrangementerne har til sigte at styrke pigernes sammenhold og selvværd ved at skabe et rum, hvor der er plads til alle og hvor alle bliver set, hørt og anerkendt. Vi forsøger at inddrage de ting, pigerne er optaget af og interesserer sig for i aktiviteterne og finder også tid til de gode pigesnakke, hvor der er mulighed for at få lettet hjertet, få et godt råd eller bare blive lyttet til.

Et par eksempler på Pigebobler-arrangementerne kunne være:

  • Wellnessdag
  • Julekage-bagedag
  • Filmaften
  • ‘Lav din egen …’-dag

Skal du være en del af Aalborgs hyggeligste fritidsklub?